Україна денонсувала низку угод із СНД

Верховна рада у неділю, 19 червня, схвалила вихід України з кількох угод у рамках Співдружності незалежних держав (СНД).

Зокрема, депутати підтримали законопроект №0093 про вихід із угоди про співпрацю у розвитку та використанні систем стільникового рухомого зв’язку, повідомляє прес-служба Ради.

Також парламент проголосував за закон №0103 про вихід із угоди про створення міждержавного резерву біопрепаратів та інших засобів захисту тварин у СНД.

Україна також вийшла з протоколу про внесення поправок до угоди про міжурядовий фельд’єгерський зв’язок щодо доставки офіційної кореспонденції органів СНД, який стосувався права працівників на зберігання та застосування табельної зброї згідно з національним законодавством.

Крім того, парламент підтримав проект закону №0147 про вихід із угоди про підтримку та розвиток малого підприємництва у СНД.

Верховна рада на засіданні ухвалила також закон №0149 щодо припинення дії угоди між урядом України та урядом російської федерації про науково-технічне співробітництво.

Раніше ми писали, що міністерство закордонних справ України звернулося до президента Володимира Зеленського з пропозицією про розрив дипломатичних відносин з росією.

Також нагадаємо, що перший заступник комітету Держдуми з економічної політики Микола Ареф’єв прокоментував можливий арешт активів росіян за кордоном. Він, заявив, що західні країни можуть прийняти рішення заарештувати закордонне майно росії.

Кабмін схвалив проект закону «про вихід з угоди про увічнення пам’яті про мужність і героїзм народів держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 років»