Спецпредставник ЄС із прав людини приїхав в Україну. Відвідав Бучу і Ірпінь

Спеціальний представник Європейського Союзу із прав людини Еймон Гілмор у неділю, 19 червня, відвідав постраждалі від російських окупантів міста Буча та Ірпінь.

Гілмор оглянув зруйнований Ірпінський відділ поліції, Романівський міст та пошкоджені під час обстрілу агресорів об’єкти цивільної інфраструктури міста, а також “братську могилу” у Бучі. В поїздці його супроводжував голова поліції Київської області Андрій Нєбитов, повідомила пресслужба Нацполіції.

“Увесь світ був шокований російською агресією в Україні, жорстокістю цих злочинів. Ми докладемо всіх зусиль, щоб винних у цих злочинах було притягнуто до відповідальності. Україна – частина європейської сім’ї. Україна належить до Євросоюзу”, – сказав гість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ми бачили спустошене місто” – Макрон після Ірпеня “заговорив” українською

Візит Гілмора триватиме кілька днів. Спецпредставник ЄС із прав людини прибув до України, щоб особисто ознайомитися з наслідками порушень прав людини та злочинами, які вчинили військові РФ.

Комісія ООН, створена для розслідування воєнних злочинів в Україні, не може розпочати діалог з російською стороною.

Росія не йде на контакт, повідомив керівник комісії з розслідування Ерік Мозе. Він зазначив, що поки зарано обговорювати докази, зібрані в Києві, Харкові та Сумах, а також у містах Ірпінь та Буча.

Комісія була створена Радою ООН із прав людини для розслідування порушень прав людини та міжнародного гуманітарного права під час російського вторгнення до України.