Окупанти на наступному тижні посилять ворожу активність – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський анонсував початок справді важливого, доленосного тижня для України.

Він назвав його найважливішим за всі часи Незалежності в черговому вечірньому відеозвернені, повідомляє Gazeta.ua.

“Тиждень, коли ми почуємо відповідь від Європейського Союзу щодо статусу кандидатства для України. Вже маємо позитивне рішення Єврокомісії, і наприкінці нового тижня буде відповідь Європейської ради”, – сказав Зеленський.

Очевидно, що варто очікувати від Росії посилення ворожої активності. Спеціально показово. Саме цього тижня. І не тільки проти України, а й проти інших країн Європи.

“Ми готуємося. Ми готові. Попереджаємо партнерів”, – сказав Зеленський.

Він нагадав, що окупанти накопичують сили на Харківському напрямку, в Запорізькій області. Знову обстрілювали нашу паливну інфраструктуру хочуть погіршити ситуацію з пальним.

Тривають наджорстокі бої на Донбасі. Російська армія застосовує там найбільше артилерії, найбільше наступальних сил. Але Сіверськодонецьк, Лисичанськ, Авдіївка, Красногорівка та інші найгарячіші точки тримаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Друже Борисе” – Зеленський привітав Джонсона із днем народження

Він привітав з професійним святом і подякував всім нашим лікарям, усім українським медичним сестричкам, які від 24 лютого буквально на передовій.

“Дякую за десятки тисяч других днів народження, які ви подарували нашим військовим, нашим цивільним, нашим українським дітям. Дякую за порятунок життів на фронті, за порятунок у лікарнях, в госпіталях по всій нашій державі”, – сказав він.

Також подякував і українським фермерам, які також відзначають професійне свято.

“Тим, хто обороняв свої громади навіть голіруч, коли зупиняв російських військових. Хто попри війну забезпечив посівну кампанію. Тим, кого навіть прозвали “тракторними військами”, коли вони забирали російську трофейну техніку з поля бою. І зараз, коли Росія заблокувала наш експорт через чорноморські порти, увесь світ побачив, хто такі насправді українські фермери й чого варта праця нашого агросектору”, – подякував президент.

Також Зеленський не забув і про День Батька.

“Всім, хто виховав своїх дітей просто хорошими, порядними, сміливими людьми. Людьми, які захищають державу та роблять усе, щоб допомогти своїм ближнім пройти час війни. Українська сміливість, яка так надихає світ, українська свобода, яка посилює всю Європу, можливі лише тому, що українські батьки й матері виховали саме таких дітей. Дітей з розумінням, що таке цінності, здатних бути справжніми героями”, – сказав голова держави.

Gazeta.ua нагадує про найважиливіші події неділі, 19 червня.

Українські воїни успішно відбили штурм російських окупантів на східній околиці села Берестове на Донеччині.

Верховна Рада заборонила російську музику в українських медіа та громадському просторі. Також скасувала військовий збір для захисників.