Угорщина похизувалася перед ЄС міцною співпрацею з агресором

В Угорщині анонсували стабільні поставки російського газу і нафти до країни.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, повідомляє Hirado.


Петер Сіярто
міністр закордонних справ Угорщини

«Енергопостачання Угорщини повністю забезпечене. Природний газ і сира нафта надходять в Угорщину без перебоїв. Ми маємо довгостроковий газовий контракт з російським «Газпромом»»

Він додав, що як тільки в деяких країнах з’явилися проблеми з постачанням газу, він одразу кинувся телефонувати главі «Газпрому» та російському віце-прем’єру. Ті йому пообіцяли, що Угорщині не варто турбуватися і все буде виконуватися згідно з чинним контрактом.

За словами Сіярто, обкладати російські енергоносії додатковим податком, Угорщина також не збирається. На його думку, ціна на паливо й так висока, тож не потрібно обтяжувати підприємців ще одним податковим тягарем.

Таким чином, поки Європа шукає альтернативи російським енергоносіям та намагається якомога більше обмежити економіку окупантів, Угорщина радо заявляє про відсутність проблем і домовленостями з агресором.

Нагадаємо, раніше в Угорщині заявили, що газ із США надто дорогий, порівняно із російським. Будапешт погодився розраховуватися у рублях за російські нафту та газ.

Також Будапешт не підтримав жодні санкції проти російського газу, нафти й атомної енергетики.

Міністерство закордонних справ України заявило про підігравання агресору і цинічність заяв влади Угорщини щодо згоди на оплату російського газу в рублях та переговори із Москвою про мир у Будапешті.