Навіть окупанти відхрестились: у Херсоні прибирають колаборантів

У тимчасово захопленій Херсонській області російські окупанти відмовляються співпрацювати зі зрадниками України, бо не довіряють їм.

Тому їх почали замінювати зовнішніми кадрами з ОРДЛО. Про це повідомив перший заступник голови облради Херсонської області Юрій Соболевський у Facebook.

“Провали окупаційних властей у їхніх спробах зломити мешканців, зломити їхню любов до України, суттєво підірвало довіру орків до тих колабарантів, які мали стати “обласною владою” та організовувати нове життя у форматі російського світу”, розповідає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ посунули лінію фронту у бік Мелітополя. Федоров заговорив про деокупацію

Колаборанти та зрадники шукають вихід із ситуації, щоб уникнути кримінальної відповідальності після звільнення Херсонщини від окупантів.

“Фейкову обласну адміністрацію “підсилюють” зовнішніми кадрами з ОРДЛО. Офіс партії “Єдина Росія” взагалі починає жити самостійним життям, переходячи від “гуманітарної допомоги” до організації прийомів офіційних візитів посадових осіб та депутатів РФ, масових заходів та формування політики в області”, зазначив Соболевський.

Через те, що українські вчителі відмовляються працювати у тимчасово захоплених росіянами регіонах України, влада РФ відправляє туди педагогів “у відрядження”. Російським вчителям-окупантам наказали забезпечити “підготовку до навчального року” у тимчасово захоплених районах Запорізької і Херсонської областей.