РФ відправляє на південь України “вчителів” з Новосибірська

Через те, що українські вчителі відмовляються працювати у тимчасово захоплених росіянами регіонах України, влада РФ відправляє туди педагогів “у відрядження”.

Про це повідомили “ТСН”.

Російським вчителям-окупантам наказали забезпечити “підготовку до навчального року” у тимчасово захоплених районах Запорізької і Херсонської областей.

У студентських чатах Новосибірського державного педагогічного університету з’явилося повідомлення із закликом попрацювати у “регіонах Запоріжжя та Херсона”. Міністерство освіти Новосибірської області “запропонувало висунути кандидатури на відрядження” до України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Довгими колонами і кораблями: як росіяни вкрали 180 тис. т українського зерна

“Завдання відрядження: забезпечити початок навчального року, організувати навчальну та виховну роботу, працювати з дітьми. Чиновникам знадобилися вчителі “з усіх предметів” на серпень-жовтень. Їм обіцяють 7 тис. рублів (3 603 грн) на добу, збереження основної роботи, а також трансферт та проживання”, – сказано в повідомленні.

У травні вчителі у Херсоні відмовились співпрацювати з російськими окупантами. У тимчасово захопленому Генічеську на Херсонщині окупанти вимагали від директорів шкіл подати списки вчителів для викладання російської програми.

У тимчасово окупованому Криму росіяни проводять мілітаризацію дітей. Ідеологію рашизму поширюють у дитячих садочках.