ЗСУ посунули лінію фронту у бік Мелітополя. Федоров заговорив про деокупацію

Збройні сили України посунули лінію фронту у бік Мелітополя в Запорізькій області більш як на 10 км.

Найближчими тижнями українські захисники зможуть вигнати російських окупантів з тимчасово захопленого міста. Про це розповів міський голова Іван Федоров у відеозверненні, яке опублікував у Facebook.

“Вже більше як на 10 кілометрів просунулися від Запоріжжя у бік Мелітополя наші Збройні Сили”, – сказав він.

За його словами, така сама ситуація і у Херсонській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні підірвали авто з начальником колонії. Він працював на РФ: фото з місця

“Хочу констатувати кілька фактів, аби підтримати та повернути віру тим мешканцям нашим, які знаходяться на окупованих територіях. На сьогодні наші героїчні ЗСУ істотно просунулися і вже знаходяться на кордонах Херсона. Я впевнений, що найближчими тижнями місто Херсон звільнять наші героїчні військові”, зазначив Федоров.

Але мер Мелітополя додав, що все залежить від постачання зброї західними партнерами.

“Останнім часом надходить велика кількість західного озброєння, котре наближає нас до перемоги. Сподіваюся, найближчим часом його буде достатньо для того, щоб деокупувати наші міста і врятувати наших мешканців. Віримо у ЗСУ”, – підсумував він.

В Запоріжжі окупанти намагаються залякати місцеве населення та придушити рух опору шляхом введення смертної кари. Але українські партизани продовжать чинити опір.

У Запорізькій області українські захисники розгромили російських окупантів. Бійці Збройних сил України “відмінусували” 31 росіянина. Ще 40 – поранили.