“Наші війська повинні готуватися знову воювати в Європі” – глава Генштабу Британії

Глава Генштабу Британії, генерал Патрік Сандерс попередив своїх солдатів про виклики, з якими вони стикаються на тлі війни в Україні.

Глава британської армії заявив, що їхні війська повинні готуватися знову воювати в Європі, щоб перемогти сили президента РФ Володимира Путіна, передає Sky News.

“Тепер існує гострий імператив створити армію, здатну воювати разом із нашими союзниками і перемогти Росію в битві. Ми – покоління, яке має підготувати армію до того, щоб знову битися в Європі”, зазначив генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон запропонував Заходу план підтримки України з чотирьох пунктів

Сандерс відзначив, що він є “першим начальником генерального штабу з 1941 року, який взяв на себе командування армією в тіні сухопутної війни в Європі за участю континентальної держави”.

“Вторгнення Росії в Україну підкреслює нашу основну мету захистити Сполучене Королівство, будучи готовими воювати та вигравати війни на суші” – додав генерал.

Генерал Патрік Сандерс очолив посаду глави Генерального штабу Британії у понеділок, він замінив на посаді Марка Карлетона Сміта.

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон попередив британців, що їм потрібно “приготуватися до довгої війни”, оскільки Путін вдається до кампанії виснаження.