У МВС спрогнозували, коли Путін може оголосити мобілізацію

Президент Російської Федерації Володимир Путін навряд офіційно оголосить про мобілізацію.

І хоч ситуація на фронті складна, але Збройні сили України її контролюють. Про це розповів в етері національного марафону радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, передає Gazeta.ua.

За його словами, через регіональні вибори 11 вересня у РФ Путін не наважиться оголосити про загальну мобілізацію.

“І ці вибори для Путіна є дуже важливими, тому що вони є вотумом довіри до його політики, вони будуть проходити під гаслом: “Ми стали гірше жити, але ми будуємо велику країну”… Росіяни хочуть бачити цю війну по телевізору, тому навряд чи можна очікувати, що Путін оголосить мобілізацію”, – сказав Денисенко.

Він зазначив, що подальші події розвитку на фронті залежатимуть як раз від залучення росіянами додаткових людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни просунулися в Сіверськодонецьку, але незабаром матимуть великі втрати – ISW

“Ситуація дуже складна, особливо на Сіверськодонецькому напрямку, але контрольована. Зараз ми можемо говорити про те, що росіяни фактично не мають просувань на ключових для себе напрямках”, розповів Денисенко.

Радник додав, що окупанти цієї ночі знову намагалися вийти на трасу “Бахмут – Лисичанськ”, але цього разу їм це також не вдалося, ЗСУ їх відбили. І у самому Сіверськодонецьку особливих проривів немає.

“Але ситуація складна і на півночі Харківщини, тому що росіяни намагаються наблизитись до Харкова і знову перетворити його на прифронтове місто”, – зазначив Денисенко.

Втрати російських окупантів в Україні на 19 червня становлять 33 600 осіб. За останню добу українські військові ліквідували 250 загарбників. Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському та Запорізькому напрямках.

У Росії жінкам пропонують вступити на військову службу за контрактом. Водночас вони не можуть перебувати в запасі.