На Запорізькому напрямку окупанти накопичують бойову техніку

У Запорізькій області російські війська зосереджують техніку й особовий склад.

Це може свідчити про те, що ворог готується до активних дій. Про це повідомили Сили оборони Запорізького краю у Facebook.

“На всіх рубежах на лінії розмежування тривають стримувальні дії. У населеному пункті Дніпрорудне Василівського району на території двох підприємств помітили скупчення військової техніки противника”, – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі ЗСУ “всипали перцю” ворогу: понад 30 росіян загиблих і 40 поранених

У Василівці на території військкомату росіяни розвантажували значну кількість великокаліберної зброї та боєприпасів до неї. У населений пункт Пришиб Василівського району прибула військова техніка.

“За добу зафіксовано збільшення кількості колон техніки противника з АР Крим у напрямку Мелітополя”, – додають військові.

На Запорізькому напрямку окупанти продовжують перегруповувати свої сили й засоби. Окремі підрозділи ворога переміщаються з деяких населених пунктів області до Мелітополя. Ворог не веде підготовку до наступу найближчим часом у напрямках Запоріжжя, Оріхова й Гуляйполя. Даних, які б свідчили про зворотне, не виявили.

У Запоріжжі окупанти намагаються залякати місцеве населення та придушити рух опору шляхом запровадження смертної кари. Але українські партизани продовжать чинити опір. За даними ОВА, майже 60% території регіону тимчасово окупували російські війська, але в регіоні активно діє рух опору. Інша частина області зазнає постійних обстрілів з боку окупантів.

У Мелітополі українські партизани вже ліквідували російських військових високого рангу, а в Токмаку партизани розповсюджують антиросійські листівки на вулицях. У перехоплених розмовах російські солдати між собою скаржаться на “українські диверсійні групи”.