Як населення Словенії: в РФ відповіли, скільки українців примусово вивезли

Російські окупанти заявили, що депортували з України понад 1,9 млн осіб. Серед них понад 307 тис. дітей.

Кількість примусово вивезених українців у Росію майже досягає чисельності населення Словенії (у липні 2021 року населення країни нараховувало 2 102 106 осіб. – Gazeta.ua). Дані про депортованих громадян опублікувало російське видання Interfax.ru, передає ZN.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сказав про загарбницьку мету Росії

Начальник національного центру управління оборони РФ Михайло Мізинцев заявив, що за минулу добу із захоплених росіянами територій та ОРДЛО вивезли 29 733 людини. Серед них 3502 дитини.

Загалом з початку російської агресії проти України, згідно із заявою російського міноборони, окупанти депортували 1 936 911 українців, з яких 307 423 дитини. Також, за даними відомства країни-загарбниці, за минулу добу росіяни депортували понад 29 тис. людей.

Депортовані російськими окупантами українці з Маріуполя проходили “фільтрацію”. Їх допитували, знімали відбитки пальців, оглядали тіла на наявність проукраїнських татуювань і перевіряли мобільні телефони, перш ніж відправити у Росію. Часто розлучали з близькими.

Сейм Литви визнав депортацією українського народу вивезення окупантами людей до Росії Парламент ухвалив рішення 50 голосами “за”. Резолюцію представили депутати з різних фракцій. У ній ідеться, що понад 1 млн цивільних депортували в Росію або на підконтрольні їй території, щоб знищити українську ідентичність.