Битва за Донбас розгортається не за сценарієм ворога – Гайдай

На Луганщині важка ситуація. Але українські захисники тримають оборону.

Росіяни четвертий місяць не можуть пройти невелику частину Луганщини. Тому зосереджують основні сили на цьому напрямку. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай вранці 19 червня під час національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

“Ба більше, усі заяви Росії про те, що вони контролюють Сіверськодонецьк, брехня. Так, вони контролюють більшу частину міста. Але повністю – ні. Зараз вони вже не говорять про терміни, ніхто не називає жодних дат. Просто (окупанти. – Gazeta.ua) кажуть, що є завдання захопити повністю Сіверськодонецьк. Або перерізати трасу Лисичанськ – Бахмут і контролювати її”, – зазначив він.

Загарбники постійно поповнюють резервами свої війська, які зазнають великих втрати як у техніці, так і в особовому складі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов розповів про наслідки зупинки бойових дій без згоди українців

“Окупанти посилюють резерви в районах Оріхова, Тошківки, Золотого, Комишувахи й Сіверськодонецька. Через те, що росіяни не можуть дотриматися “дедлайну” із захоплення Сіверськодонецька, загарбники перейшли на “повзучу техніку”. Вони розстрілюють гарматами, самохідними установками, РСЗВ, авіабомби скидають на позиції наших захисників. Кидають у бій особовий склад. І намагаються продавлювати крок за кроком”, – повідомив Гайдай.

Зауважив, що велика битва на Донбасі вже триває.

“Але вона триває не за сценарієм росіян. Вони намагалися накопичити великі резерви, кинути їх у бій, робити масовані артобстріли. Але вони стільки втрачають (особового складу. – Gazeta.ua). І все одно не можуть просунутися ні в Донецькій, ні в Луганській області, як планували”, – додав очільник ОВА.

“Тиха” евакуація триває з Гірської громади й Лисичанська.

“Але ми це не афішуємо. Росіяни обстрілюють міста, де в нас гуманітарні центри та евакуаційні автобуси. Із Сіверськодонецька евакуація поки що неможлива”, – повідомив Гайдай.

Українські військові відбили ворожий штурм у напрямку населеного пункту Золоте. Ворог відійшов. Тривають бойові дії в Сіверськодонецьку. Окупанти з авіації обстріляли Лоскутівку та Устинівку, повідомив Гайдай 18 червня.

Ситуація у бункерах під хімічним заводом “Азот” у Сіверськодонецьку, який заблокований російськими військами, стає загрозливою. Там ховаються мирні жителі та українські військові, у яких закінчуються вода, продукти й медикаменти.

Останніми днями й Російська Федерація, і Україна продовжували обстрілювати з артилерії напрямки на північ, схід і південь від Сіверськодонецька на Луганщині. На лінії фронту без змін. Російські загарбники й українські бійці ведуть інтенсивні бойові дії на Донбасі. Такі дані має розвідка Великої Британії.