Українські біженці в Польщі зможуть отримати ще одну виплату: подробиці

Німецька благодійна організація Diakonie Katastrophenhilfe, що підтримує постраждалих і надає гуманітарну допомогу, зможе виплачувати біженцям по 700 злотих (близько 4593 гривень) і 600 злотих – на кожного іншого члена сім’ї.

Про це повідомляється на сайті організації.

DKH запровадила програму фінансової допомоги, щоб проявити солідарність з українцями, які змушені були через війну виїхали до Польщі.

Передбачено, що ті українці, які подали заявку, отримають виплату в розмірі 700 злотих на 1 людину і 600 злотих на кожного іншого члена сім’ї щомісяця. Виплати проводитимуть не менше трьох місяців.

Оскільки бажаючих отримати підтримку дуже багато, DKH ставить в пріоритет найбільш нужденних. Врахуйте, що реєстрація на участь в програмі не гарантує отримання виплати.

Для отримання виплат, потрібно відповідати кільком критеріям. Серед них:

  • Ви та ваша сім’я перетнули кордон з Польщею після 24 лютого 2022 року;
  • Ви і ваша сім’я не отримуєте грошову допомогу від неурядових організацій (наприклад, від УВКБ ООН). Якщо ви отримуєте виплати від державних структур Польщі, ви все ще можете претендувати на допомогу від Diakonie Katastrophenhilfe;
  • Ви та інші члени вашої родини не працюєте у Польщі й не маєте джерел доходу.

Серед людей, що відповідають даним критеріям, допомогу отримають:

  • Люди, що досягли віку 65 років, та не мають поряд інших членів родини
  • Виїхали до Польщі з дитиною без батька дитини (або навпаки – батько з дитиною без матері)
  • Вагітні жінки
  • Сім’ї з двома та більше дітьми
  • Сім’ї, які мають у своєму складі людину з особливими потребами
  • Сім’ї, які мають у своєму складі людину з хронічним серйозним захворюванням
  • Ви та ваша сім’я маєте право на допомогу, якщо ви один батько або мати у Польщі.

Під час особистого візиту в реєстраційний центр необхідно переконатися що у вас є паспорт або інший документ, що засвідчує особу. Також – документ, в якому вказана дата перетину кордону з Польщею. Зверніть увагу, що кожен член вашої родини повинен особисто з’явитися в центрі і мати відповідні документи.

Зареєструватися на отримання виплати можна за посиланнням, а стежити за оновленням вільних дат для відвідування центру – на сторінці.

Читайте також:

Біженцям з України в Чехії припинять нараховувати виплати в розмірі 500 крон (близько 200 євро) за умови, якщо вони вже отримують від держави безкоштовне житло, харчування та засоби гігієни.

На соціальні виплати у січні-травні було направлено 370 млрд. грн., у тому числі 137,1 млрд. грн. – з держбюджету, повідомляють у Міністерстві фінансів України.

ПриватБанк» розпочинає виплати допомоги українцям у рамках нового проекту Міжнародного комітету Червоного Хреста. Фінансову допомогу у розмірі 2500 гривень на місяць отримають незаможні українці з територій, що постраждали від війни.

Червоний Хрест надасть фінансову допомогу українцям, які постраждали від війни. 2 500 гривень на місяць можуть отримати як біженці, так і люди, що залишилися в зоні бойових дій.