Генштаб назвав напрямки, на яких можуть завдати ракетних і авіаційних ударів

Загроза ракетних та авіаційних ударів з території Республіки Білорусь залишається високою.

Ворог може вдарити на Волинському й Поліському напрямках. Про це повідомив Генштаб ЗСУ в ранковому зведенні у Facebook.

“На Волинському й Поліському напрямках визначені підрозділи збройних сил Республіки Білорусь продовжують виконувати завдання з прикриття білорусько-українського кордону в Брестській і Гомельській областях. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території Республіки Білорусь”, – зазначили в повідомлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чорному морі флот РФ перегрупувався: Братчук розповів про зміни

У прикордонних районах Брянської та Курської областей російський агресор продовжує утримувати підрозділи зі складу Західного військового округу. Робить це з метою сковування дій Сил оборони на Сіверському напрямку.

“Противник продовжує удосконалювати інженерне обладнання позицій і вести повітряну розвідку”, – додали в Генштабі.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники.

Якщо білоруська армія захоче вторгнутися в Україну, вона почне з масованого ракетно-авіаційного удару. Потім вступить артилерія і наприкінці висунуться війська, каже військовий експерт Олег Жданов.

“Обов’язково наземному вторгненню передує масований ракетно-авіаційний удар. Потім, за можливості, якщо є досяжність дальності, вступає артилерія, а потім тільки висуваються війська. Але війська вже йтимуть під прикриттям авіації та ракетних військ. У нас є чим “зустрічати” і ракетні війська, і авіацію”, – розповів він.

Українська система ППО зможе в міру сил і можливостей боротися і з ракетами, які летять з боку Білорусі.