На півдні росіяни перейшли до оборони

Російські окупанти зосереджують зусилля на утриманні позицій на Південнобузькому напрямку.

На Миколаївському напрямку ворог накриває зі ствольної та реактивної артилерії підрозділи Сил оборони. Зокрема, у районах населених пунктів Правдине, Посад-Покровське та Благодатне. Про це зазначив Генштаб Збройних сил України у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Півдні ЗСУ ліквідували майже три десятки окупантів та знищили радіолокаційну станцію

Також російський агресор вів повітряну розвідку українських військ у районі Таврійського. Для цього використовував безпілотник.

На Криворізькому напрямку окупанти обстрілювали з артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Червоний Яр та Кобзарці.

Україна не віддасть південь ворогу і поверне собі всі тимчасово захоплені території. Море також буде українським і безпечним. Про це у ранковому зверненні повідомив президент України Володимир Зеленський за підсумками 115-го дня війни.

Російські окупанти продовжують концентруватися на оборонних операціях у рамках підготування до потенційних контратак Збройних сил України на півдні. В окупованій частині Запорізької області ворог проводить додаткове перегрупування.

У Миколаївській області українські воїни зберігають під своїм контролем критично важливу ділянку берегової лінії Очакова. Можливо, вони зможуть перекрити російські судна, які намагаються посилити контроль над доступом в чорноморські порти, зазначають експерти.