На Донбасі ЗСУ відбили наступ на трьох напрямках. Ворог відійшов

Збройні сили України відбили штурм в районі Тошківки Луганської області.

Противник відійшов та проводить перегрупування. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в Facebook.

Штурм у напрямках Оріхове Золоте та Первомайськ Золоте наші захисники також успішно відбили.

Загарбники намагаються вести розвідку боєм у напрямку Ниркове Миколаївка. Бойові дії тривають. Спробу просування у напрямку Врубівка Миколаївка наші воїни зупинили точним вогнем. Противник відійшов.

На Сіверськодонецькому напрямку окупанти обстрілюють Лисичанськ, Борівське, Білу Гору та Устинівку. Завдали авіаційних ударів поблизу Білої Гори, Мирної Долини та ракетного удару в районі Верхньокам’янки.

У районі Сіверськодонецька ворог проводить цілодобову повітряну розвідку із застосуванням безпілотників “Орлан-10”. Тривають бойові дії за встановлення повного контролю над містом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни просунулися в Сіверськодонецьку, але незабаром матимуть великі втрати – ISW

На Слов’янському напрямку противник обстріляв позиції наших підрозділів неподалік Дібрівного, Вірнопілля, Курульки, Богородичного та Долини.

На Бахмутському напрямку окупанти обстрілюють позиції наших військ в районах населених пунктів Миколаївка, Білогорівка, Яковлівка та Покровське. Зафіксовано ракетні удари поблизу Зайцевого та Нью-Йорка.

Ворог веде штурмові дії у напрямку Оріхове – Гірське, бойові дії тривають.

На Лиманському напрямку ворог активних дій не вів. Обстріляв наші підрозділи в районах населених пунктів Донецьке та Миколаївка. Завдав авіаудару неподалік Пришибу. Ракетами обстріляв Маяки.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому загарбники не наступають. Обстрілюють Миролюбівку та Гродівку.

Попри російські масовані обстріли й спроби окупантів повністю захопити Сіверськодонецьк на Донбасі, українські війська утримують позиції в місті й навіть намагаються контратакувати.

Міжнародні експерти активно обговорюють бої за місто в Луганській області, яке вже третій тиждень є найгарячішою точкою на Донбасі.

На Сіверськодонецькому напрямку російські окупанти продовжують обстрілювати зі ствольної та реактивної артилерії населені пункти Метьолкіне, Біла Гора й Устинівка. Також ворог намагався штурмувати 18 червня Сіверськодонецьк, але не мав успіху.