В Запоріжжі окупанти погрожують партизанам стратою

В Запоріжжі окупанти намагаються залякати місцеве населення та придушити рух опору шляхом введення смертної кари.

Але українські партизани продовжать чинити опір. Про це повідомив голова Запорізька ОВА Олександр Старух в Telegram.

“У цей час окупанти продовжують боротися між собою за владу та фінанси”, повідомив він.

За даними ОВА, майже 60% території регіону тимчасово окупували російські війська, але у регіоні активно діє рух опору. Інша частина області зазнає постійних обстрілів з боку окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працюють ЗСУ: на Запоріжжі окупанти “загубили” техніку

“Бойовий дух окупаційних військ дуже низький, через це фіксуються випадки дезертирства. Також тих, хто відмовився брати подальшу участь у бойових діях, тримають у підвалах”, – повідомив він.

В Мелітополі українські партизани вже ліквідували російських військових високого рангу, а у Токмаці партизани розповсюджують антиросійські листівки на вулицях. У перехоплених розмовах російські солдати між собою скаржаться на “українські диверсійні групи”.

Старух зазначив, що завдяки професіоналізму та стійкості ЗСУ у Сіверськодонецьку, війська окупантів не мають змоги активно наступати на Запорізькому напрямку.

“Якщо вороги матимуть успіхи на Донецькому чи Луганському напрямку, то потім стане питання про інші території України. Ми маємо згуртуватися та допомагати ЗСУ чинити гідну відсіч та з часом перейти у контрнаступ, щоб не було псевдореспублік, щоб у нас все було Україна, – повідомив Олександр Старух.

На Запорізькому напрямку окупанти продовжують перегруповувати свої сили та засоби. Окремі підрозділи ворога переміщаються з деяких населених пунктів області до Мелітополя.

На Запоріжжі ворог не веде підготовку до наступу найближчим часом у напрямках Запоріжжя, Оріхова та Гуляйполя. Даних, які б свідчили про зворотне, не виявили.