Росіяни просунулися в Сіверськодонецьку, але незабаром матимуть великі втрати – ISW

Російські загарбники досягли незначних успіхів на околицях Сіверськодонецька на Луганщині.

18 червня загарбники, ймовірно, просунулися в Метьолкіне Сіверськодонецького району. Однак на інших напрямках уповільнили наступ, пишуть в американському Інституті вивчення війни (ISW).

За їхніми даними, росіяни, ймовірно, зазнають значних втрат в особовому складі й техніці. Це ускладнить їхні спроби відновити наступ на інших критичних напрямках, адже “повільна битва за Сіверськодонецьк триває”.

Генштаб Збройних сил України також підтверджує, що загарбники мали незначний успіх під час атаки на Метьолкіне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські війська дуже виснажені й скоро візьмуть оперативну паузу – Андрусів

Дослідники ISW зазначають, що росіяни хочуть захопити південне передмістя Сіверськодонецька, а також просунутися на берег річки Сіверський Донець. Хочуть зробити це перед тим, як атакувати “центр українського опору” на заводі “Азот”.

До того ж, російські окупанти намагаються встановити контроль над селищем Сиротине поблизу Сіверськодонецька.

Незважаючи на російські масовані обстріли і спроби окупантів повністю захопити Сіверськодонецьк на Донбасі, українські війська утримують позиції в місті і навіть намагаються контратакувати.

Міжнародні експерти активно обговорюють бої за місто в Луганській області, яке вже третій тиждень є найгарячішою точкою на Донбасі.

На Сіверськодонецькому напрямку російські окупанти продовжують обстрілювати зі ствольної та реактивної артилерії населені пункти Метьолкіне, Біла Гора та Устинівка. Також ворог намагався штурмувати 18 червня Сіверськодонецьк, але не мав успіху.