Харків знову перебуває під загрозою – Арестович

Харків знову став прифронтовим містом і знаходиться під загрозою з боку російських військ.

Місту загрожує угруповання з п’яти-семи батальйонно-тактичних груп армії РФ, зосереджених поблизу кордону. Про це заявив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі “Фейгін LIVE”.

“Існує абсолютно реальна загроза Харкову. Справа в тому, що на кордоні в Бєлгородській області зібрана пристойна збірна російська солянка, десь п’ять-сім БТГ, які будучи введені на цей напрямок, можуть доставити місту великі неприємності”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вгатили по газопереробному підприємству на Харківщині

Він зауважив, що вони не візьмуть Харків, але просунутися ближче, поставити місто під загрозу масованих ударів артилерією вони можуть.

Арестович додав, що окупанти тримають на цьому напрямку кілька штурмовиків і вертольотів.

“Тому Харків знову став прифронтовим містом. Він не особливо переставав ним бути, але був період, коли ми вийшли до кордону, рушили на Печенізьке водосховище, але зараз ми відкотилися, і по Харкову б’ють польовою артилерією, і ця ситуація може погіршитися”, – додав Арестович.

18 червня вдень російські окупанти обстріляли Харків. За попередніми даними, ніхто не постраждав. Пізніше місцеві мешканці показали уламки ракети, яка впала на місто.

Попри прогнози військових експертів про те, що російські окупанти зможуть взяти Харків та область, ЗСУ вдалося відбити атаки ворога.

Вже майже повністю визволили північну частину регіону. Але Росія буде ще не раз намагатися захопити Харківську область, зазначив Синєгубов.