Стали відомі подробиці держзради, яка призвела до швидкої окупації Херсонщини

Стали відомі подробиці держзради на півдні України, яка призвела до швидкої окупації Херсонщини.

Росіяни скористалися працівником СБУ, якого попередньо “завербували”. Про це в інтерв’ю “Укрінформ” заявив очільник Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.

“Зараз ми вже також знаємо про затримання помічника начальника Херсонського УСБУ – начальника Антитерористичного центру Ігоря Садохіна, який працював на ворога”, – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні підірвали авто з начальником колонії. Він працював на РФ: фото з місця

За словами Самойленка, саме Садохін видав ворогу сітку мінних полів і координував дії російської авіації, коли супроводжував колону херсонського СБУ в евакуацію.

“Його було затримано ще в березні. І після проведеної перевірки, так розумію, Президент України звільнив із посади і керівника СБУ у Херсонській області Сергія Криворучка та позбавив його генеральського звання. Там зараз також працюють правоохоронці”, – зауважив він.

На думку Самойленка, ворог чітко знав, де знаходяться всі мінні поля, він бив по КПВВ біля Криму та місцях дислокації прикордонних військ і рухався чітко по дорогах.

“Він не їхав полями”, – наголосив він.

На його думку, розповіді про те, що наші мінні поля не спрацювали чи були розміновані, не відповідають дійсності.

“Усі ті тисячі мін залишаються встановленими. І чекають свого часу може коли ворог відходитиме, вони якраз і спрацюють”, – заявив очільник Херсонської обласної ради.

Він також розповів, чому ворог пройшов міст через Дніпро біля Херсона.

“Є версія, що працівника спецслужб, який мав би його підірвати, було вбито снайпером чи кимось іншим. При цьому той міст було складно підривати через його особливу конструкцію. Щодо невеличких мостів, то вони підривалися”, – підкреслив він.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, мешканці Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. 1 червня стало відомо, що на Херсонщині з боку Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.