Головні новини дня: поїздка Зеленського та обмін полоненими

Gazeta.ua нагадує про події суботи, 18 червня.

Президент Володимир Зеленський прибув на Миколаївщину. З головою Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом глава держави обговорив ситуацію в регіоні. Представники військового командування регіону доповіли про ситуацію у зоні бойових дій на суходолі та в акваторії Чорного моря. Також президент відвідав опорний пункт Нацгвартдії в Одеській області.

Україна провела обмін військовополоненими з Російською Федерацією. Він відбувся за формулою “5 на 5”. Усі звільнені цивільні, яких незаконно утримували окупаційні війська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ збили ворожий літак Су-25 на Донеччині – пілот катапультувався

Журналістам вдалося ідентифікувати ще вісьмох російських окупантів, які скоювали воєнні злочини в Бучі Київської області. Троє з них вже мертві. Встановити особи бучанських катів журналістам вдалося завдяки телефону місцевого жителя Івана Скиби, який росіяни використовували для дзвінків додому.

Російські окупанти збільшують свою присутність на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Зокрема, в селі Кінські Роздори в Пологівському районі. Там зафіксували нові фортифікаційні споруди окупантів.

Втрати російських окупантів в Україні на 18 червня становлять 33 350 осіб. Точні дані встановлюють, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.