Журналісти ідентифікували вісьмох окупантів із Бучі – троє з них вже мертві

Журналістам вдалося ідентифікувати ще вісьмох російських окупантів, які скоювали воєнні злочини в Бучі Київської області.

Троє з них вже мертві. Про це повідомляє видання “Важливі історії”.

Встановити особи бучанських катів журналістам вдалося завдяки телефону місцевого жителя Івана Скиби, який росіяни використовували для дзвінків додому.

Перший окупант – Данило Коновалов. Його вже ліквідували ЗСУ. Про його загибель вдалося дізнатися, коли наприкінці травня знайомі родини в соцмережах почали висловлювати співчуття. 14 червня про загибель заявили офіційно в “76 гв дшд ВДВ Псков ZOV”.

Бригаду Коновалова з Бучі вивели спочатку в Білорусь, потім до Бєлгородської області Росії, а після цього перекинули в Донецьку область, де він і загинув.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбив цивільного на Київщині: ідентифікували окупанта-снайпера

Мати окупанта Іллі Сабурова розповіла журналістам, що думала, що президент Володимир Зеленський “все вигадав” про Бучу.

Загарбник Михайло Гур’янов телефонував своєму дядькові. Коли з ним зв’язалися журналісти, то відповів, що нічого не знає – “військова таємниця”.

26-річний Радій Забурін дзвонив із телефону своїй дружині Дарії Забуріній. Коли їй зателефонували журналісти, вона заявила, нібито її чоловік не військовий, а будівельник. Також запевнила, що він завжди поряд, і що їй ніхто ніколи не дзвонив з України. Проте після дзвінка Дарія швидко закрила свою сторінку у соцмережі “ВКонтакте”. Сам Забурін 2013 року був затриманий із 96 г марихуани.

Окупанта Дмитра Антоннікова ліквідували ЗСУ. Також вдалося ідентифікувати росіянина Максима Грушевського.

Також ідентифікували Олексія Вишневського. З телефону Івана Скиби він намагався додзвонитися дружині Аліні Вишневській, яка працює майстром із манікюру у Пскові. Коли до неї зателефонували журналісти видання, вона сказала, що зараз не може додзвонитися чоловіку, бо “він іще не повернувся”. При цьому, за її словами, він час від часу виходить на зв’язок, проте невідомо, коли приїде додому.

І останній окупант 20-річний Олександр Попов. За інформацією ЗМІ, він загинув 19 травня неподалік від села Трипілля під Донецьком.

Російський окупант у Київській області вбив цивільну людину. Також він украв у ветерана медалі, які той отримав за участь у Другій світовій війні. OSINT-розслідувач міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm Іраклій Комахідзе ідентифікував цього військовослужбовця і зібрав його дані із соцмереж.