Полонений майор Денис Прокопенко передав командування полком «Азов» іншому військовому

Командир полку «Азов» Денис Прокопенко передав командування полком майору Микиті Надточіму до моменту свого повернення з полону.

Про це повідомив в.о. командира полку «Азов», майор Микита Надточій, пише Укрінформ.

«Це було просто повідомлення (від Дениса Прокопенко – ред.) в Телеграмі, що «як будеш готовий стати до строю, зв’язуйся з тими-то, тими-то людьми, приїжджаєш і береш командування у свої руки до моменту повернення мене», – розказав Надточій про повідомлення йому від командира «Азову».

Зазначимо, що на момент оборони Маріуполя  Надточій був командиром другого батальйону окремого загону спеціального призначення «Азов». Він також один із перших військових, евакуйованих із Маріуполя, з меткомбінату «Азовсталь».

«Вивозив 200-тих та 300-тих бійців, хотів завезти їх на територію Азовсталі до шпиталю там. І спрацювала штурмова авіація, ракета впала дуже поруч. Осколки мені потрапили в голову, в ліву руку, в ліву та праву ноги та в живіт», – розказав він про своє поранення.

Надточій нагадав, що був разом з іншими пораненими евакуйований з Азовсталі 21 березня.

«Це до речі була перша спроба евакуації, яка була успішною. Тобто я був серед перших, кого в загалі вивезли повітряним коридором з території Маріуполя. Була вивантажена деяка провізія, яку привезли на Азовсталь і почалась погрузка всіх поранених по черзі – спочатку лежачих, серед яких був і я», – розповів військовий.

Він підкреслив, що прибув в Донецьку область ще у вересні 2014 року у полк «Азов», який завжди був підрозділом, що суто обороняв від країни, яка напала на нашу територію, і ми ніколи «не планували іти на територію росії, і щось захоплювати».

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що більшість військових, які здалися у полон у Маріуполі, утримуються на окупованій території Донецької області.

Наразі у російському полоні перебувають понад 2,5 тисячі захисників Маріуполя із заводу Азовсталь, їх визволенням займається військова розвідка.

Раніше повідомлялося, що терористи «днр» погрожують стратити полонених захисників Маріуполя, яких евакуювали з «Азовсталі».

7 червня тіла захисників «Азовсталі», які раніше обміняли, доставили до Києва.