У Маріуполі колаборант організував поховальний “бізнес на кістках”

Заступник окупаційної Жовтневої адміністрації в Маріуполі Дмитро Адамов організував “поховальний бізнес”.

Його послуги коштують 20 тис. грн. Про це повідомив заступник міського голови Петро Андрющенко у Telegram.

Із своїм партнером із Макіївки вони пропонують знайти тіло, яке зберігається в “моргу” в ТЦ “Метро”, або ж дістати його з-під завалів у вказаному місці.

Після цього тіло загиблого кладуть у труну з оббивкою та закопують. При цьому табличка з ім’ям не встановлюється, тобто всі могили залишаються безіменними. Гроби виготовляють у Новоазовську та Тельманівському районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Братські могили у Маріуполі: відома приблизна кількість похованих

Колаборант створив такий “бізнес” в обхід “процедур”, які встановили загарбники в Маріуполі. Окупанти безкоштовно видають труну без оббивки, однак чекати на неї треба до двох тижнів.

Тіла зберігають у ТЦ “Метро”, де розташований штаб “Единой России”, однак там вони періодично зникають. Таким чином, іноді люди ховають пусті труни.

Раніше стало відомо, що в тимчасово захопленому Маріуполі окупаційна влада припинила ексгумацію та перепоховання тіл. Відтепер цим питанням мають займатися містяни самотужки, а “послуги” стали платними.

За новими “правилами” загарбників, людина, яка хоче перепоховати близького або родича, спочатку має дочекатися “прокурора” та “слідчого”. Вони проводять огляд тіл під час ексгумації. Після цього на упізнання та судово-медичну експертизу необхідно їхати в тимчасово окупований Донецьк. Тільки потім можуть дозволити перепоховання в зазначеному місці.