У Херсоні підірвали авто з начальником колонії. Він працював на РФ: фото з місця

18 червня в тимчасово окупованому Херсоні на вул. Сенявіна підірвали автомобіль Audi.

За кермом був начальник колонії №90 Євген Соболєв, який співпрацює з окупаційною “владою”, пише “Суспільне”.

“Водій залишився живий. Свідки розповідають, що зачепило велосипедиста, який проїжджав поруч”, – інформує видання.

Вибуховий пристрій, що здетонував, був прикріплений до дерева. Військові РФ заявили про “теракт” українських партизанів, за даними ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спротив України на окупованих територіях руйнує плани РФ – ISW

Підрив автомобіля зі зрадником підтвердив нардеп від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко. За його інформацією, Соболєв у результаті події залишився без ніг.

“Колаборанта Соболєва в Херсоні не вбили, а поранили. Він втратив обидві ноги. Не зможе тепер нікуди втекти”, – написав нардеп в Тelegram.

Соболєв перебуває в лікувальному закладі. Його життю нічого не загрожує, пише пропагандистське видання РФ ТАСС із посиланням на джерело в силових структурах.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, мешканці Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. 1 червня стало відомо, що на Херсонщині з боку Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

15 червня мер Мелітополя Запорізької області Іван Федоров повідомив, що ЗСУ максимально наблизилися до тимчасово захопленого Херсона. За його словами, 14 червня “звітували про відстань 10-15 км”.