У Мелітополі окупанти хочуть ввести смертну кару – створили список “терористів Зеленського”

У тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області та районі російські окупанти збираються запровадити смертну кару.

Її хочуть застосовувати до українських військових. Про це повідомляє “РІА Мелітополь”.

Відомо, що розстрілювати збираються “військових злочинців”. Водночас самі загарбники і визначатимуть, хто є цими злочинцями.

Ініціатором “нововведення” виступив так званий член так званої Головної ради Військово-цивільної адміністрації Запорізької області Володимир Рогов. Він назвав цей список “терористами Зеленського” та запропонував вносити у нього українських військовослужбовців та активістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти “засудили” до смертної кари іноземців, які воювали за Україну

Рогов відкрито закликав розстрілювати їх або “засуджувати” до довічного ув’язнення.

Водночас, за його словами, обвинувачення у “масових вбивствах” та “військових злочинах” мають виносити “за законом”. Однак у місті та районі суди давно не працюють.

У захопленому Мелітополі 12 червня близько 17:45 стався вибух під будівлею з російськими силовиками. Загарбники вже встигли обвинуватити ЗСУ.

Вибух стався біля будівлі підконтрольного окупантам МВС на вулиці Героїв України. За словами загарбників, постраждали двоє чоловіків та жінка. Спрацювала вибухівка в смітнику, заявили вони.