Данілова запитали, чи може війна в Україні розтягнутися на роки

Для України важливо якомога швидше закінчити перемогою розв’язану Російською Федерацією повномасштабну війну.

Чим довше вона триватиме, тим більше на Заході падатиме градус сприйняття подій, що відбуваються заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в інтерв’ю “Ліга.net”.

“У кожної країни є своє бачення, як має розгортатися війна. Внутрішні проблеми, внутрішня політика, вибори. Вони будуть переходити на внутрішній порядок денний і дедалі менше будуть звертати увагу на Україну. Від війни буде певна втома”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов про Подоляка: З якого переляку він зараз є голосом армії?

Президент України Володимир Зеленський раніше заявляв, що для повномасштабного контрнаступу українській армії потрібно переважати росіян у техніці щонайменше в 10 разів. З огляду на те, що такої переваги зараз немає, у Данілова запитали, чи може війна в Україні розтягнутися на роки.

“Дуже багато залежить від подальших подій. Буча, Ірпінь, Бородянка сколихнули весь світ. Усі в світі знають ці міста. Як і Маріуполь. Є історії, які підіймають градус напруги. Я не хочу, щоб в нас були такі трагедії, але багато що залежить не від нас”, – відповів секретар РНБО.

Раніше Данілов говорив, що війна з Росією не закінчиться швидко, для перемоги потрібна консолідація зусиль усієї України. Водночас представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький вважає, що війна триватиме до зими.

Російські війська почнуть відходити з України, як вони вийшли з північних областей, коли на фронті відбудеться перелом. Окупанти почнуть відходити, не отримавши воєнних здобутків і розуміючи свою безперспективність, вважає радник голови Офісу президента Олексій Арестович.