Миколаїв з областю знову атакували окупанти: десятки поранених

Не вщухають хаотичні обстріли Миколаївщини російськими окупантами. Обстрілювали вчора й житлові квартали Миколаєва.

Поранення минулої доби зазнали 22 людини, заявила 18 червня голова обласної ради Ганна Замазєєва в Telegram.

“Під обстрілами опинилися громади Баштанського й Миколаївського районів. Зокрема під ворожий вогонь потрапили Широківська, Березнегуватська, Первомайська, Куцурубська й Галицинівська громади”, – написала вона.

Загалом у Миколаєві пошкоджень різного ступеню зазнали 47 житлових будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколаїв з областю знову атакували росіяни: серед поранених – діти

На сьогоднішній ранок у миколаївських лікарнях перебувають 284 громадянина, що постраждали від атак окупантів в області. Ще 109 особам надали допомогу амбулаторно.

“Усі постраждалі доправлені у медичні заклади. Велика подяка й шана нашим лікарям, які цілодобово й самовіддано рятують життя і здоров’я миколаївців. Усім якнайшвидшого одужання”, – ідеться в повідомленні.

Миколаїв третій місяць поспіль готується до можливого наступу російської армії. В місті накопичують війська та будують фортифікаційні споруди. Однак суттєвих змін на лінії фронту, які вказували б, що це може статися найближчим часом, немає.

Водночас керівник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім вважає, що Росія найближчими місяцями може здійснити потужний наступ на два українські міста – Запоріжжя та Миколаїв.