На Запоріжжі знищили 16 окупантів та ворожий спостережний пункт

На Запорізькому напрямку російські окупанти не проводили активних бойових дій.

Основні зусилля окупанти зосередили на перегрупуванні сил і засобів, утриманні захоплених територій та вогневому ураженні позицій Збройних сил України. Про це повідомляє пресслужба Запорізької обласної військової адміністрації.

Українські військові завдають ворогу відповіді, знищують його живу силу та техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи РФ вдарили по Харкову з областю із РСЗВ: є поранені

Минулої доби ЗСУ ліквідували 16 окупантів, поранили – 18. Також знищили один танк, один БМП, один БТР, один “Град”, один “Урал”, два міномети та один МТ-12 “Рапіра”. Крім того, ліквідували спостережний пункт противника.

За добу зафіксували 26 обстрілів українських позицій вздовж лінії зіткнення з усього спектру озброєння. Окупанти вели обстріли в районі населених пунктів: Кам’янське, Щербаки, Новопіль, Залізничне, Оріхів, Червоне, Темирівка, Яблукове, Мала Токмачка, Новоданилівка і Ольгівське.

У Запорізькій області зафіксували збільшення кількості колон російської техніки. В селі Кінські Роздори в Пологівському районі зафіксували нові фортифікаційні споруди окупантів.

З анексованого Криму зафіксували рух потяга в напрямку Мелітополя. Йдеться про дев’ять критих напіввагонів та 12 цистерн (паливно-мастильні матеріали та боєприпаси).