У школах Миколаєва покінчать з російською мовою: відома дата

У комунальних закладах загальної середньої освіти Миколаєва з нового навчального року заборонили використання російської мови.

Відповідне рішення ухвалив виконком Миколаївської міської ради, повідомила заступниця директора першої школи Миколаївського ліцею ім. Олега Ольжича Маргарита Бондаренко e Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще в одній області запровадили мораторій на російськомовні пісні

“Заборонити від 1 вересня 2022 року у Миколаєві використання російської мови в закладах загальної середньої освіти, що належать до комунальної власності”, – йдеться у рішенні.

Зокрема, заборонений набір до 1-4 класів з російською мовою навчання, вивчення російської мови як предмета, курсу, факультативу в 1-11 класах, оформлення російською мовою освітнього середовища тощо.

У квітні цьогоріч міністр освіти та науки Сергій Шкарлет підтримав пропозицію мовного омбудсмена Тараса Кременя прибрати з нового навчального року вивчення російської мови в школах.

У Житомирі від 1 вересня також не буде класів, де вивчають російську мову. Зараз у навчальних закаладах міста є близько 40 класів, де вивчають мову держави-терористки Росії.