Битва за Сіверськодонецьк виснажила сили росіян на Донбасі – The Telegraph

Незважаючи на російські масовані обстріли і спроби окупантів повністю захопити Сіверськодонецьк на Донбасі, українські війська утримують позиції в місті і навіть намагаються контратакувати.

Міжнародні експерти активно обговорюють бої за місто у Луганській області, яке вже третій тиждень є найгарячішою точкою на Донбасі, пише The Telegraph.

“Російська армія сильно виснажилася внаслідок безуспішних спроб штурмувати стратегічно важливий Сіверськодонецьк. Кремлю навіть довелося залучити до бою резервістів із мінімальним військовим досвідом. За інформацією міністерства оборони Великої Британії, в деяких російських батальйонних тактичних групах, які зазвичай складаються з 600-800 військовослужбовців, залишилося до 30 людей”, – ідеться у публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Сіверськодонецьк: Гайдай повідомив останні новини

Армія Російської Федерації дедалі частіше оперуватиме недоукомплектованими БТГ, а обидві сторони під час боїв у містах діятимуть малими піхотними групами, вважають експерти.

Україна тим часом вивела більшу частину військ на стратегічно вигідніші оборонні позиції.

“Утім, Росія все ще має значну перевагу у важкій зброї, з якої обстрілює сусідній з Сіверськодонецьком Лисичанськ”, – пише видання.

Ситуація у Луганській області станом на ранок 18 червня залишається важкою, але контрольованою. Російське командування не зважає на втрати та намагається встановити контроль над Сіверськодонецьком. Ворог практично не здійснює маневри піхотою, але досягає значної переваги в бронетехніці та артилерії.

Збройні сили України стримують наступальні дії російських підрозділів, які намагаються блокувати шляхи логістичного постачання з Бахмута. Водночас російські війська намагаються атакувати Луганщину одночасно на девʼяти напрямках.