В’язнів із Маріуполя тримають як мобілізаційний резерв – Андрющенко

Усі засуджені в Маріуполі на Донеччині до повномасштабного вторгнення Росії продовжують перебувати в Маріупольському СІЗО.

Окупанти годують в’язнів, бо планують найближчим часом використати їх як мобілізаційний резерв, повідомив радник мера міста Петро Андрющенко в Telegram 18 червня.

Також розповів про ситуацію з водопостачанням у місті. За словами Андрющенка, проблема з питною водою “набирає обертів”.

“Її (питної води. – Gazeta.ua) просто немає. Особливо там, де окупанти прозвітували про відновлення водопостачання. Люди змушені буквально набирати технічну воду з калюж від поривів та використовувати її для життя”, – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вода з річок і “забавки” окупантів із газовими трубами – радник мера розповів про ситуацію в Маріуполі

Російські терористи не припиняють мародерити у місті. Андрющенко стверджує, що крадуть “все, до чого дотягнуться”. Наприклад, фонтан в Театральному сквері. Його поцупили разом з катком

“Поверх фонтану був каток. Фонтан, яким бігав президент Зеленській у свій приїзд до Маріуполя. Головна розвага дітей влітку. Хороший був фонтан. Тепер його обладнання теж прикрашатиме щось на Росії або в Донецьку”, – підсумував радник.

У Маріуполі залишаються приблизно 150-170 тис. людей.

Мешканці п’ють воду з каналізації. Через зруйновану систему водопостачання можливе поширення холери, повідомляла Всесвітня організація охорони здоров’я. Пізніше окупанти заявили, що закриють місто на карантин через хворобу.