Росіяни вгатили ракетами по Кременчуку: розповіли про наслідки

18 червня о 4:30 шість російських ракет ударили по Кременчуцькому нафтопереробному заводу на Полтавщині, який і так не працював через ворожі атаки.

Ракети були випущені з території Російської Федерації, повідомив у суботу керівник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін в ефірі телемарафону.

“На НПЗ великі руйнування, він не запрацює цього року. До понеділка буде об’ємна інформація про масштаб руйнувань та вартість відновлення”, – йдеться у повідомленні.

Ракети були випущені з території Бєлгородської області з оперативно-тактичних ракетних комплексів класу земля-земля “Іскандер”. Дві з них поцілили у Кременчуцьку теплоелектроцентраль.

“Пожежі на обох об’єктах локалізували та ліквідували. По ТЕЦ йтиме посилений ремонт, щоб подати тепло кременчужанам до початку опалювального сезону”, – додав Лунін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетні удари по Кременчуку: повідомили перші подробиці про руйнування

Кременчуцькі НПЗ і ТЕЦ за час повномасштабної війни зазнали найбільших атак і руйнувань серед усієї інфраструктури Полтавщини.

Кременчуцький нафтопереробний завод був основним виробником пального в Україні. Крім нього, російські окупанти знищили чи пошкодили щонайменше 15 нафтобаз, де зберігалися суттєві запаси палива. Це призвело до нестачі пального на АЗС.

Вранці 18 червня російські окупанти завдали ракетного удару по місту Кременчук Полтавської області. Від шести до восьми ворожих ракет поцілили по нафтопереробному заводу та інших об’єктах інфраструктури.

Чотири “прильоти” від російських окупантів по Кременчуцькому нафтопереробному заводу у Полтавській області сталися 12 травня. Також повідомлялося про звуки вибухів у Полтавському районі. До 12 російських ракет вдарили тоді по Кременчуку – по НПЗ та інших обʼєктах інфраструктури.

20 травня російські окупанти знову обстріляли Полтавську область.

Кременчуцький нафтопереробний завод не зможе поновити роботу щонайменше до кінця 2022 року. Ракетні удари повністю знищили підприємство.

24 квітня російські ракети влучили в об’єкти інфраструктури у Кременчуку Полтавської області, зокрема, внаслідок ударів було пошкоджено Кременчуцьку ТЕЦ та НПЗ.