У Офісі генпрокурора повідомили кількість дітей, які постраждали від вторгнення рф

З початку повномасштабної війни через російську агресію в Україні постраждали 906 дітей. З них 323 дитини загинули і 583 отримали поранення.

«16 червня в результаті вибуху ворожої ракети на території житлового будинку в одному з сіл Пологівського району Запорізької області загинув 14-річний підліток», – розповіли в Офісі генерального прокурора.

Також 14 та 17 червня через обстріли окупантами м. Миколаїв та смт. Савинці в Харківській області дві дитини (7-річний хлопчик і 15-річна дівчинка) отримали поранення.

Згідно з даними ювенальних прокурорів, найбільше постраждало дітей в таких областях: Донецька – 301, Харківська – 170, Київська – 116, Чернігівська – 68, Луганська – 54, Херсонська – 52, Миколаївська – 48, Запорізька – 30, Сумська – 17.

«Ці цифри не остаточні, оскільки йде робота по їх встановленню в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих і звільнених територіях», – зазначають у відомстві.

Крім того, за даними ОГП, через бомбардування і обстріли збройними силами рф пошкоджено 2028 навчальних закладів. З них 209 зруйновані повністю.

Нагадаємо, сьогодні вранці російські війська завдали ракетного удару по місту Кременчук. За попередніми даними, більше шести ракет потрапили по нафтопереробному заводу та інших об’єктах інфраструктури міста.

ЗСУ ліквідували зрадників України й «еліту» російської армії. А на сході українські оборонці знищили більше десяти бронемашин і десятки солдат ворожої армії.

За словами президента Володимира Зеленського, щодня бойові втрати на сході України становлять близько 60-100 солдатів убитими і ще близько 500 пораненими.

Бійці Десантно-штурмових військ ЗСУ знищили за допомогою британських гаубиць один російський танк і дві бойові машини піхоти. Разом з ворожою технікою був ліквідований і екіпаж.