Арахамія розповів, коли можуть відновитися переговори з Росією

Голова переговорної групи з Росією щодо війни та народний депутат Давид Арахамія заявив, що переговори між Україною та РФ можуть відновитися.

Однак вони мають бути з посиленої позиції. Про це він сказав у коментарі “Голосу Америки”.

За його словами, мирні переговори відновлять, коли ЗСУ зміцнять свої позиції на фронті. Про що саме йдеться, він не уточнив з міркувань безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переговори потрібні Росії, щоб підготуватися до наступу – Подоляк

Він наголосив, що українські захисники протягом літа мають провести операції з контрнаступу у деяких місцях. Тому приблизно наприкінці серпня можуть знову поновити переговорний процес.

“Ми не хочемо ділитися нашими планами з росіянами, бо вони можуть це побачити у відкритих джерелах”, – наголосив Арахамія.

Останній раунд очних переговорів між Україною та РФ відбувся у Стамбулі. На ньому українська делегація запропонувала проєкт угоди про міжнародні гарантії безпеки. Після цього переговорний процес “сильно ускладнився”.

Україна повернеться до переговорів після звільнення територій, захоплених Росією впродовж останніх трьох місяців, сказав президент Володимир Зеленський.

Водночас у Російській Федерації заговорили про відновлення переговорів з Україною “найближчим часом”. Але цього може й не статися, заявив глава комітету з міжнародних справ Держдуми, член переговорної групи Леонід Слуцький.