Артилеристи ЗСУ з британської зброї вдарили по російській піхоті: відео Генштабу

Українські захисники продовжують боронити Україну, знищуючи російського агресора та його техніку. І зброя партнерів цьому лише допомагає.

Так, воїни-артилеристи з допомогою британських гаубиць влучно вдарили по скупченню ворожого заліза. Відео оприлюднив Генштаб Збройних сил України 18 червня.

“На відео зафіксовано успішну роботу воїнів-артилеристів 81-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ України. З британських польових причіпних гаубиць калібру 155 мм M777 вони знищили один танк та дві бойові машини піхоти російських окупантів разом з екіпажами”, – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячі будуть навчені: Джонсон зробив гучну заяву про підготовку військових ЗСУ

Загальні втрати окупантів в Україні на 17 червня становили 33 150 осіб. Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському напрямку, за даними Генштабу.

З початку повномасштабного вторгнення ворог втратив багато військової техніки. Зокрема, 180 гелікоптерів і 215 літаків. Також понад 3,5 тис. бойових броньованих машин.

Велика Британія передасть Україні понад 20 далекобійних самохідних гаубиць M109, повідомив британський міністр оборони Бен Воллес. Зараз російський агресор має більше артилерійського вогню, ніж в України – у співвідношенні 20 до одного в деяких районах, сказав він.