Ракетні удари по Кременчуку: повідомили перші подробиці про руйнування

Сьогодні вранці шість російських ракет ударили по Кременчуцькому нафтопереробному заводу на Полтавщині, який і так не працював через ворожі атаки ворога.

Ще дві ракети окупантів влучили в теплоелектроцентраль, повідомив 18 червня керівник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін у Telegram.

“Ворог атакує ці обʼєкти не вперше. На щастя, постраждалих немає. На місці працюють рятувальники”, – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вночі росіяни атакували ракетами Одесу: перші подробиці

Кременчуцькі НПЗ і ТЕЦ за час повномасштабної війни зазнали найбільших атак і руйнувань серед усієї інфраструктури Полтавщини, додав Лунін.

Знищення Кременчуцького НПЗ, що був основним виробником пального в Україні, а також низки великих нафтобаз призвели до нестачі пального на АЗС.

Російські окупанти знищили чи пошкодили щонайменше 15 нафтобаз в Україні. На цих нафтобазах зберігалися суттєві запаси палива.

Вранці 18 червня російські окупанти завдали ракетного удару по місту Кременчук Полтавської області. Від шести до восьми ворожих ракет поцілили по нафтопереробному заводу та інших об’єктах інфраструктури.

Чотири “прильоти” від російських окупантів по Кременчуцькому нафтопереробному заводу у Полтавській області сталися 12 травня. Також повідомлялося про звуки вибухів у Полтавському районі. До 12 російських ракет вдарили тоді по Кременчуку – по НПЗ та інших обʼєктах інфраструктури.

20 травня російські окупанти знову обстріляли Полтавську область.

Кременчуцький нафтопереробний завод не зможе поновити роботу щонайменше до кінця 2022 року. Ракетні удари повністю знищили підприємство.

24 квітня російські ракети влучили в об’єкти інфраструктури у Кременчуку Полтавської області, зокрема, внаслідок ударів було пошкоджено Кременчуцьку ТЕЦ та НПЗ.