Битва за Донбас: Генштаб повідомив останні новини з усіх напрямків

На Донбасі російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на Сіверськодонецькому та Бахмутському напрямках.

Спроби окупантів штурмувати позиції ЗСУ на більшості ділянках фронту закінчилася невдачею, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 18 червня.

Ситуація на східному фронті на 7:00, за даними українського командування:

Слов’янський напрямок

Основні зусилля ворог продовжує зосереджувати на наступі у напрямку міста Слов’янськ, бої тривають. Систематично обстрілював з артилерії райони населених пунктів Дібрівне, Долина, Краснопілля, Грушуваха, Адамівка. Біля Краснопілля намагався відновити штурмові дії, бої тривають.

Лиманський напрямок

Активних дій ворог не вів. Обстріляв з артилерії райони Сидорового та Маяків.

Сіверськодонецький напрямок

Противник продовжує атаки зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі неподалік Лисичанська, Метьолкіного, Устинівки та Воронового.

Тривають бойові дії за місто Сіверськодонецьк. Для покращення тактичного положення росіяни намагалися вести штурмові дії за межами міста. Успіху не мали.

Бахмутський напрямок

Ворог обстрілював з артилерії різних калібрів цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Золоте, Спірне, Берестове, Соледар, Клинове, Троїцьке. Неподалік Гірського, Берестового та Кодеми українські війська вчергове завдали ворогу втрат. Після невдалих штурмових дій окупанти відійшли. У результаті атаки ЗСУ підрозділи 11-го окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу зазнали значних втрат та виведені з району ведення бойових дій для відновлення боєздатності.

Авдіївський, Курахівський, Новопавлівський та Запорізький напрямки

Ворог активних дій не вів. Здійснив обстріли цивільної інфраструктури зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Опитне, Володимирівка, Новосілка та Щербаки.

Доповнюється…