На Харківщині ворог планує прокласти додаткові залізничні гілки – Генштаб

На Харківському напрямку російський ворог хоче прокладати додаткові залізничні гілки.

Усе для того, аби відновити маршрути постачання через залізничні шляхопроводи, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 18 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ контратакують в напрямку Ізюма, щоб відвернути наступ РФ від певного міста – ISW

На Харківщині окупанти також намагаються не допустити виходу Сил оборони на державний кордон України та в тил російського угруповання військ, що діє на Слов’янському напрямку.
“Російські окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Козача Лопань, Петрівка, Коробочкіне та Пришиб”, – додали в повідомленні.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація без суттєвих змін, за даними Генштабу.

16 червня російський ворог обстрілював Шевченківський, Новобаварський та Холодногірський райони міста Харкова та населені пункти Харківської області. У Харкові пошкоджені промислові споруди та будівлі приватного підприємства. Жертв і постраждалих немає. Загалом в області за добу пошкоджено не менше 10 приватних будинків.

У районі Ізюма Харківської області російські окупанти продовжують спроби вести наступ в напрямку міста Слов’янськ на Донеччині. Українські захисники тримають позиції та завдають ворогу “відчутних втрат” в живій силі і техніці, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.