Коронавірус у США: дітей до 5 років дозволили вакцинувати

Управління санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) схвалило вакцинацію Covid-вакцинацію для дітей віком до п’яти років.

Для щеплення дітей такого віку схвалили спеціальні вакцини Pfizer та Moderna. Тепер Центри США з контролю та профілактики захворювань мають дати рекомендацію, як саме використовувати ці препарати, пише “Інтерфакс-Україна” із посиланням на американські ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ситуація погіршується” – ВООЗ про спалах Covid у Північній Кореї

Також FDA схвалило вакцину Moderna для дітей шкільного віку та підлітків. CDC розглянуть це рішення наступного тижня. Раніше для цієї вікової групи дозволялося використовувати лише вакцину від компанії Pfizer.

Група експертів рекомендувала вакцини Moderna та Pfizer проти Covid для дітей від шести місяців. У публікації уточнюється, що трикомпонентна вакцина Pfizer використовуватиметься для дітей віком від шести місяців до чотирьох років, а двофазна Moderna для дітей віком від шести місяців до п’яти років. При цьому зазначається, що “дані клінічних випробувань, отримані від компаній, показують, що кожна вакцина відповідала критеріям безпеки та ефективності цієї вікової групи”.

Україна не подолала Covid-19. І щодня є нові випадки хвороби. Лікарі фіксують не менше 4 тис. випадків на тиждень.

Зараз пацієнти із симптомами Covid-19 в Україні не часто звертаються до лікарів. Вони вважають, що це звичайні ГРВІ і є більш нагальні проблеми.