ЗСУ підійшли до Херсона на 15-18 км – Арестович

Військові Збройних сил України майже впритул підійшли до тимчасово окупованого росіянами Херсона.

Про це заявив радник голови Офісу президента Олексій Арестович в інтерв’ю правозахиснику Марку Фейгіну.

“На Херсонському напрямку ми активно рухаємося. Так само як і на Ізюмському (Харківська область. Gazeta.ua) І у нас замиготіли фотографії, на яких уже видно Херсон”, сказав Арестович.

На прохання Фейгіна уточнити, як близько ЗСУ підійшли до міста, радник голови ОП сказав, що це 15-18 км. З пагорбів нібито уже видно місто.

За словами Арестовича, нашим військовим вдалося підійти до Посад-Покровського та Мирного. У Генштабі говорили, що 17 червня по цим населеними пунктами били окупанти. Тож це означає, що там уже стоять ЗСУ.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск терористів, мешканці Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. 1 червня стало відомо, що на Херсонщині з боку Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

15 червня мер Мелітополя Запорізької області Іван Федоров повідомив, що ЗСУ максимально наблизилися до тимчасово захопленого Херсона. За його словами, 14 червня “звітували про відстань 10-15 км”.