ЗСУ перетворили ворожу техніку на металобрухт, ліквідовано 57 окупантів

Українські захисники на півдні за день виконали 120 вогневих завдань та завдали два авіаудари по позиціях ворога.

За добу, 17 червня, ліквідовано 57 російських терористів, повідомляє Оперативне командування “Південь” у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВМС втопили ворожий буксир “Василий Бех” з ракетами – Марченко

Також ЗСУ знищили 18 одиниць техніки противника. Зокрема танк Т-72, важку вогнеметну систему ТОС-1 “Буратіно”, гаубицю “Мста-Б” та самохідну гармату “Гіацинт”.

Крім того, українські воїни перетворили на металобрухт три багатоцільових броньованих тягачі окупаційних військ та ще дев’ять одиниць їхньої автомобільної і броньованої техніки.

Знищено ще один польовий склад боєприпасів російських окупантів.

Загалом на півдні ворог продовжує оборонні дії та веде контрбатарейну боротьбу. Загарбники не наважуються проводити активні дії тими силами, що в них є, та не створюють нових ударних угруповань.

Російські окупанти продовжують концентруватися на оборонних операціях у рамках підготування до потенційних контратак Збройних сил України на півдні. В окупованій частині Запорізької області ворог проводить додаткове перегрупування, повідомили аналітики американського Інституті вивчення війни (ISW).

Російські військові зміцнюють позиції в Дніпрорудному на заході Запорізької області технікою з тимчасово окупованого Криму. Ворожі війська перегруповуються в районі Василівки для підтримки операцій на лінії Василівка – Оріхове – Гуляйполе. Окупанти додатково розгорнули комплекс радіоелектронної боротьби в Мелітополі. Ц

Також загарбники намагаються посилити свою присутність у північно-західній частині Чорного моря.

У Миколаївській області українські воїни зберігають під своїм контролем критично важливу ділянку берегової лінії Очакова. Можливо, вони зможуть перекрити російські судна, які намагаються посилити контроль над доступом в чорноморські порти, зазначають експерти.