Жіночі бунти в ОРДЛО: дружини мобілізованих тягають чиновників “за грудки”

У так званих ДНР та ЛНР призупинили мобілізацію на три тижні. Таке рішення прийняли через протести дружин раніше мобілізованих чоловіків.

“Жінки поводилися дуже жорстко: збиралися в групи по 15 20 людей і починали “за грудки” тягати чиновників чи військових комісарів окупаційної “влади”. Якщо чоловіків забирали з підприємства чи шахти, то жінки приходили до директора”, – розповів правозахисник, співзасновник Інституту стратегічних досліджень і безпеки Павло Лисянський 24 каналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не хочуть бути “гарматним м’ясом”: в ОРДЛО назрівають бунти серед мобілізованих

Крім того жінки з ОРДЛО пишуть колективні листи до російських органів влади. Риторика досить жорстка, мовляв “ви відправили наших чоловіків на смерть, вони ніколи не воювали. Ви за рахунок їхніх життів хочете досягати своїх цілей. Нам це не потрібно”.

Багато мобілізованих вже вбиті. Окупанти не хотіли публічно ховати їх. Це ще більше розлючувало жінок. Через це окупанти отримали команду від Кремля, що треба героїзувати загиблих.

“Але окупаційна влада просто роздруковує ім’я на листочку А4 з підписом про героїчну загибель і розвішує на роботі. Виглядає смішно. Тож, люди налаштовані проти Росії та окупаційної “влади”. Таке розуміння до них прийшло, лише коли вони почали втрачати своїх близьких”, – зауважив правозахисник.

Дружин примусово мобілізованих у Луганську хочуть посадити на 20 років. Вони вийшли на мітинг. Вимагали повернути чоловіків. Їх звинуватили в роботі на СБУ й оголосили зрадницями. Про репресії пише сама російська пропаганда.