Подоляк про брехливу заяву Путіна щодо війни в Україні: “Хто має в це повірити?”

Радник глави ОП Михайло Подоляк обурився словам російського президента Володимира Путіна про “спеціальну військову операцію в Україні, спрямовану на захист жителів Донбасу”.

“Нове пояснення людожерської війни від Путіна. Нападаєш на Україну, стираєш цілі міста, вчиняєш масові страти, перетворюєш Росію на середньовіччя, а потім називаєш це… “рятівним колом для Заходу”? Ґвалтуй на благо, убивай, щоб потрапити в рай? І хто має в це повірити, крім Z-табору?” – висловився Подоляк у Твітері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін повторив маячню про “вимушену” агресію

Під час виступу на економічному форумі в Санкт-Петербурзі Путін заявив, що “на тлі зростаючих для нас ризиків і загроз рішення Росії про проведення “спеціальної військової операції” було вимушеним. Важким, безумовно, але вимушеним та необхідним”.

Своє рішення він називає “спрямованим на захист громадян РФ, жителів республік Донбасу, які протягом 8 років зазнавали геноциду з боку київського режиму та неонацистів, які отримали повне заступництво заходу”.

Дев’ятий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російські окупанти захопили Крим, Донецьк і Луганськ.

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну агресію. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, сходу і Криму.

Ворог обстрілює житлові будинки, вбиває цивільних. Наймолодшим жертвам російської агресії було 23 дні, півтора і три місяці. РФ скоїла геноцид українського народу.