Білорусь вже не вільна країна – Данілов пояснив, чи можливий контрнаступ

У Білорусі станом на зараз недостатньо сил для контрнаступу. Однак, Лукашенко знаходиться під великим впливом Російської Федерації.

“Ми чітко розуміємо, що відбувається на території Білорусі. Ми розуміємо вплив Російської Федерації на Білорусь. Це наша поточна робота, якою ми постійно займаємося”, – заявив секретар РНБО Олексій Данілов, пише Радіо НВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко висловився про війну в Україні: “це лише початок”

Українська розвідка контролює та аналізує ситуацію там.

“Росія вже фактично політично окупувала Білорусь. І казати про те, що це вільна країна, це велике припущення. Ми свідомі того, що відбувається на цій території. Знаємо про ті засоби ураження, які на сьогодні там сконцентровані. Саме тому була доповідь наших розвідок з цього питання, доповідь головнокомандувача, наскільки він бачить загрозу з цього боку. Це питання знаходиться під постійним контролем нашого президента. Все, що відбувається на території Білорусі, ми на сьогодні розуміємо”, – додав він.

Данілов заперечив наявність достатніх військових сил і спроможностей білоруської сторони.

“Там відбувається навчання, певні процеси. Але ще раз наголошую: наша розвідка пильно слідкує за всіма цими процесами. Ми володіємо інформацією, що відбувається на території Білорусі. Ми не бачимо таких загроз, тому що там немає достатньої кількості сил і засобів для того, щоб зробити такий контрнаступ, який відбувся 24 лютого”, – підсумував Данілов.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники.

Для здійснення авіанальотів проти України російська армія використовує практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардувала військові та цивільні цілі, обстрілювала територію України ракетами, здійснювала десантування, використовувала гелікоптери.

Майже 100% українців ненавидять самопроголошеного диктатора Білорусі Лукашенка.