Байден прокоментував зникнення американських військових на Харківщині

Президент США Джо Байден підтвердив зникнення трьох американських військових. Вони воювали на боці України проти російського вторгнення.

“Ми не знаємо, де вони. Але я хочу повторити: американцям зараз не варто їхати до України. Скажу ще раз: американці не повинні їхати до України зараз”, заявив Байден, повідомляє CNN.

У Харківській області під час битви під селом Ізбицьке зникли двоє добровольців із США.

Два ветерани армії США з Алабами 39-річний Александр Друке й 27-річний Енді Тай Нгок Хуїн, які перебували в Україні та допомагали ЗСУ боротися з російськими окупантами, зникли безвісти кілька днів тому. Вони могли потрапити у полон.

Згодом Держдепартамент США заявив, що вивчає інформацію про можливе зникнення безвісти в Україні третього американського громадянина, що міг брати участь у війні.

Раніше бойовики так званої ДНР “засудили” до смертної кари трьох іноземних воїнів, які захищали Україну. Про це 9 червня повідомили російські ЗМІ.

Так званий “верховний суд ДНР” заявив про “вирок” британцям Ейдену Асліну, Шону Піннеру і марокканцю Саадуну Брагіму. Також окупанти заявили, що полонені “можуть оскаржити рішення” і “просити про помилування”.

Дали іноземним захисникам України місяць на “оскарження рішення” так званого суду.

Однак на іноземних громадян, які служать у лавах Збройних сил України, поширюється правовий статус комбатантів. Цей статус наділяє їх правом на поводження з ними як з військовополоненими, якщо вони потрапили до рук ворога. Це значить, що вони захищені Женевською конвенцією.