ЗСУ вигнали окупантів з Лисичанська – Гайдай

Збройні сили України повністю контролюють Лисичанськ у Луганській області.

У місто завозять гуманітарні вантажі, а також є можливість евакуюватися. Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у вечірньому зведенні, передає Gazeta.ua.

За його словами, у Лисичанську повністю знищена інфраструктура немає ні води, ні газу. Хоч місто обстрілюють не так часто, як Сіверськодонецьк, але обстріли потіжніші, додав він.

“Траса “Лисичанськ-Бахмут” орками не контролюється, але постійно обстрілюється, дорога не проїзна”, зазначив Гайдай.

Окрім Лисичанська, є можливість евакуюватися з Гірської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ситуація важка, орки поки що не закінчуються” – Гайдай

“Під масованими обстрілами росіян всі вільні населені пункти області. Найгарячіша точка – Сіверськодонецьк. В обласному центрі тривають вуличні бої, орки контролюють більшу частину міста. Російські солдати масово гинуть, але їм на заміну щодня прибувають все нові і нові вбивці. Сіверськодонецьк руйнують “в нуль”, розповів Гайдай.

Він додав, що вивезти людей з Сіверськодонецька та хімічного заводу “Азоту” неможливо.

“Це небезпечно, ризикувати нашими мешканцями ми не можемо. Гарантії безпеки від росіян це ніщо. Вони жодного разу не тримали слова”, зауважив голова ОВА.

Російські окупанти 16 червня обстріляли Лисичанськ. Терористи поцілили у будівлю, де переховувалися люди. Також росіяни обстріляли профілакторій, внаслідок чого будівля зруйнувалася.

В цей же день росіяни накрили місто з авіації. У результаті удару – щонайменше троє загиблих і семеро поранених.

The New York Times опублікувала фотографію братської могили в Лисичанську Луганської області. За даними журналістів, могила на околиці міста. І, судячи із знімка, це незакопана траншея. Загалом у ній, за словами українських військових, лежать майже 300 тіл мирних мешканців. Які загинули внаслідок обстрілів у Лисичанську, Сіверськодонецьку та Рубіжному за останні місяці.