Парамедика Тайру звільнили з російського полону

Українського парамедика і волонтерку Юлію Паєвську «Тайру» звільнили з російського полону.

Про це повідомив у вечірньому зверненні президент Зеленський. «Сьогодні вже можу повідомити: вдалося звільнити з полону «Тайру», українського парамедика Юлію Паєвську. Вона вже вдома. Будемо працювати й надалі, щоб забрати всіх», – розповів президент.

Юлія Паєвська – відомий український військовий парамедик, засновниця евакуаційно-медичного добровольчого підрозділу «Ангели Тайри». З 2014 року була волонтером у зоні АТО, у 2018 році приєдналася до Збройних сил України та очолювала евакуаційне відділення 61-го мобільного шпиталю в Маріуполі до 2020 року. На момент повномасштабного вторгнення росії була волонтером у Маріуполі. Потрапила до російського полону 16 березня 2022 року при спробі вийти з міста.

Раніше Україна та росія провели 11-ий обмін полоненими. Зокрема, додому повернувся голова Шевченківської ОТГ Олег Пилипенко, який упродовж двох місяців перебував у полоні.

Також Україна та рф здійснили ще один обмін тілами загиблих солдатів. Цього ж разу на територію нашої країни повернули тіла 50 полеглих героїв.

2 червня, на лінії фронту в Запорізькій області відбувся обмін тілами загиблих військових між Україною та росією. Українська сторона підтвердила проведення обміну.