Кулеба назвав ситуацію, коли путін буде змушений піти на переговори

путін сам наполягатиме на переговорах, якщо йому прийдеться обирати – вивести війська з Херсонщини, щоб утримати Донбас, чи відступити на Донбасі, щоб перекинути війська на південь.

Так вважає міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. «Якщо ми просунемося на півдні та сході, ми зможемо змусити путіна обирати між тим, щоб залишити південні міста, включно з Херсоном та Мелітополем, щоб учепитися за Донбас, і тим, щоб залишити заново окуповані території у Донецькій та Луганській областях, щоб триматися за південь. Коли ми досягнемо цього етапу, путін, швидше за все, стане серйозніше наполягати на переговорах щодо припинення вогню», – написав Кулеба у статті для Foreign Affairs.

При цьому він наголосив, що метою України буде залишатися вигнання російських загарбників із усієї української землі.

Тим часом, прессекретар президента України Сергій Никифоров заперечив, що під час зустрічі з Володимиром Зеленським лідери Франції, Італії, Німеччини схиляли главу держави до перемовин з країною-агресором росією.

Раніше ми писали, що президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та премєр Італії Маріо Драгі ймовірно «за зачиненими дверима» просили президента Володимира Зеленського провести переговори з диктатором володимиром путіним.

Також нагадаємо, що Німеччина відкидає «мир під диктування» на умовах, нав’язаних москвою в односторонньому порядку.