Кулеба написав статтю про саджання Путіна за стіл переговорів

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін може погодитися на переговори з президентом України Володимиром Зеленським, коли буде змушений обирати між відмовою від окупованих територій на півдні чи ОРДЛО.

Про це написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в статті для Foreign Affairs.

“Якщо ми просунемося на півдні й сході, зможемо змусити Путіна обирати між тим, щоб залишити південні міста, зокрема Херсон і Мелітополь, щоб учепитися за Донбас, і тим, щоб залишити заново окуповані території у Донецькій і Луганській областях, щоб триматися за південь. Коли ми досягнемо цього етапу, Путін, імовірно, серйозніше наполягатиме на переговорах щодо припинення вогню”, – пише Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стратегічна витривалість України й “гидотні” росіяни: що сказав Джонсон на брифінгу

“Нашою метою як, і раніше, буде виведення російських військ з України. Зрештою, Путін вивів російські війська з районів навколо Києва, зіткнувшись з достатньою кількістю провалів. Якщо наші збройні сили стануть сильнішими й успішнішими, він матиме вагомі причини зробити це знову”, – зауважив очільник МЗС.

“Путін міг би навіть заявити, що “спецоперація” успішно досягла мети з демілітаризації та денацифікації України, що б це для нього не означало. Пропаганда також може допомогти Путіну подати виведення військ як знак гуманного поводження з російськими солдатами і як мудрий крок до миру загалом”, – додав Кулеба.

В іншому випадку, якщо Путін залишиться непохитним, Україна може просунутися далі в Луганській і Донецькій області доти, доки він не буде вести переговори або поки українська армія не досягне державного кордону.

Після переговорів у Стамбулі, на яких українська делегація запропонувала проєкт угоди про міжнародні гарантії безпеки Україні, переговорний процес сильно ускладнився.

Російські війська в Україні зазнають значних втрат. Велика Британія хоче забезпечити Україні стратегічну витривалість, заявив сьогодні в Києві британський прем’єр Борис Джонсон.